Psychologie

Psychologie

Ik ben Fran Verlinde, klinisch psychologe en contextueel therapeute.

Binnen gezondheidscentrum Mobilize kan je bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie of gezinstherapie.

 

Individuele therapie

Tijdens individuele therapie probeer ik samen met jou te begrijpen binnen welke context bepaalde moeilijkheden ontstaan zijn, waar bepaalde patronen in jouw gedrag en binnen jouw relaties vandaan komen, en waar de krachten en kwetsbaarheden van jezelf en je omgeving liggen. Hierdoor krijgen we steeds beter zicht op wat jij nodig hebt om te kunnen herstellen en je beter te voelen. Je geeft jezelf zo ook de kans om, indien gewenst, oude patronen te veranderen en nieuw gedrag uit te proberen. Therapeutische gesprekken hebben vaak een positief effect op je zelfbeeld en kunnen jouw verbinding met steunfiguren in je omgeving versterken.

Therapie kan dan ook helpend zijn voor iedereen die door een moeilijke periode gaat, die last heeft van onzekerheden, gepieker, sombere gedachten, die met vragen zit rond identiteit of seksualiteit, en voor iedereen die moeilijke levensgebeurtenissen te verwerken krijgt. Daarnaast kan je bij mij terecht met volgende klachten:

  • depressie, burn-out, spanningsklachten, angstklachten, faalangst
  • psychosomatische klachten, chronische pijnklachten, omgaan met ziekte
  • problemen met zelfvertrouwen, problemen met sociale vaardigheden, negatief zelfbeeld
  • rouw -en verwerkingsprocessen
  • posttraumatische stress
  • familiale problemen, relatieproblemen, problemen bij ouderschap, problemen op het werk, gevoelens van eenzaamheid
  • verslavingsproblemen
  • hechtingsproblemen
  • ...

 

Relatietherapie en Gezinstherapie

Relatietherapie kan koppels of gezinnen helpen wanneer zij bijvoorbeeld vastlopen in telkens dezelfde patronen van communiceren en ruzie maken, bij beschadiging van vertrouwen en zoeken naar herstel, bij moeilijkheden met bepaalde relationele taken (bv. ouderschap) en veranderingen

(vb. nieuw samengestelde gezinnen), bij zoeken naar evenwicht in de balans tussen geven en nemen, bij rouw- en verwerkingsprocessen, bij het opnieuw zoeken naar verbinding,.. Therapie kan ondersteuning bieden op grote crisismomenten maar evengoed relaties sterker maken als het gewoon eventjes wat moeilijker gaat.

 

Over mezelf: Ik ben in 2006 afgestudeerd als klinisch psychologe aan de universiteit Gent en sindsdien steeds aan het werk geweest binnen de verslavingszorg. Sinds 2008 werk ik binnen de ambulante drughulpverlening waar ik druggebruikers en hun families begeleid. Van 2012 to 2016 volgde ik een therapie opleiding tot contextueel therapeute bij Leren over Leven in Antwerpen. Ik ben erkend als psycholoog door de psychologencommissie en erkend door de BVRGS als relatie- en gezinstherapeute.

Dankzij mijn jarenlange ervaring kan ik intussen een veelheid aan verbale en non- verbale methodieken inzetten, op maat van wat bij jou en jouw hulpvraag past .

Aangezien psychologische processen en lichamelijke processen mekaar continu beïnvloeden, is het  een grote meerwaarde om binnen het Mobilize gezondheidscentrum werkzaam te zijn. Indien dit aangewezen is, kan er zo vlot worden doorverwezen naar hulpverleners uit andere disciplines, die elk vanuit hun eigen expertise een bijdrage kunnen leveren aan jouw herstel.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan je mij contacteren per e-mail (psychologie@mobilize-munte.be) of per telefoon       (0495/36 36 86).

CONTACTBosstraat 2, 9820 Merelbeke (Munte)

Kinesitherapie, Oedeemtherapie & Bekkenbodemtherapie: 09/279 61 88

Gert Gerits - Craniosacrale therapie & Bodywork: 0468/14 20 30

Emily Huyghens - Orthomoleculaire therapie: 0486/73 03 26

Fran Verlinde - Psychologe: 0495/36 36 86

info@mobilize-munte.be

psychologie@mobilize-munte.be

Copyright © 2019 All Rights Reserved to Mobilize

OPENINGSURENWeekdagen: 8u - 21u

Weekend en feestdagen: gesloten

Openingsuren kunnen soms afwijken

SOCIAL MEDIA